Mezenská rezerva vyhrála rozdílem třídy

21.08.2012 15:31

 

V neděli v 15:00 se v Mezně odehrálo utkání mezi Mezno B a Dražice C. Utkání se hrálo na 3* 30 minut s hokejovým střídáním. Obě mužstva, posílena o hráče , kteří hrají vyšší třídu za svoje týmy, byla od začátku velmi aktivní.
Hra se přelévala ze strany na stranu a k vidění bylo několik slibných šancí na obou stranách. Nejprve Mrázek dalekonosnou ranou trefil tyč a na druhé straně spálili svoje šance Helma, Němeček, Plášil. Utkání se hrálo v úmorném vedru a zejména hostům ke konci první třetiny znatelně docházely síly. Toho dokázali domácí využít až ke konci první třetiny a to když po právé straně unikl Helma a přízemním centrem našel na zadní tyči nabíhajícího Hudáka , který s dopravením míče do sítě neměl sebemenší problém.Do konce první třetiny se utkání dohrávalo ve středu hřiště.
  Do druhé třetiny nastoupila naše rezerva v pozměněné sestavě s posilami z A-týmu. Tak jak skončila první třetina tak druhá začala. Mezno se stále více tlačilo do koncovky a zcela ovládlo hřiště. Šancí stále přibývalo, ale žádná ne a ne se ujmout. To změnil až střídající Macko, který krásnou kolmicí vyslal Helmu do protiútoku, který si bez problémů poradil s gólmanem a na střelou na bližší tyč zvyšuje náskok.2:0 pro domácí.Dražice hrozili jen ojediněle.Aktivní Mrázek krásnou umístěnou ranou z dálky nedal našemu golmanovi šanci a snížil na 2:1.Hosté jako polití živou vodou bojovali o každý míč a presovali naše obránce, kteří častěji chybovali a Dražicím se tento press vyplatil, když se náš stoper snažil nesmyslně přihrát na obsazeného Mikolášika.Toto zaváhání využil agilní soupeřův útočník a rázem to bylo 2:2.Kde kdo by řekl, že vyrovnání naše hráče zaskočí, ale opak je pravdou.Hráči se namotivovali k ještě vyššímu výkonu a přidali na obrátkách.Akcí přibývalo a přibývalo.Až po nenápadném centru Helmy z pravé strany se k odraženému míči dostal Pejša a umístěnou přízemní střelou dává našemu týmu vedení 3:2.V tu chvíli si hosté museli připadat jako na kolotoči.Již o pár sekund později Macko chytře rozehrál roh na krátko, míč poslal na Helmu, který ho přistrčil Pejšovi, ten nadýchaným centrem našel nejmenšího hráče na hřišti,Petra Doskočila, který nekompromisně zavěsil hlavou.4:2.A to ještě nebylo ve druhé třetině vše.Aktivní Novotný vybojoval míč, udělal kličku obránci a z 15 metrů pomocí teče překonal hostujícího golmana.Tento průvan s hostujícím týmem zatočil a zdál se být na pokraji svých sil.Mezenští měli míč na kopačkách mnohem častěji a měli velký prostor k vykombinování nových a nových akcí.Z nichž už se žádná neujala a tak po druhé třetině byl stav 5:2.
 Před třetí třetinou se událo menší "extempóre" kdy hostující tým plný mladíku prý už nemohl a nechtěl nastoupit na poslední půl hodinu.Nakonec na hřiště nastoupili a bylo viditelné s jak velkou chutí chtějí hrát.To už si s nimi naši borci dělali co chtěli.Po hezké kombinaci Pejši s Němečkem se dostal k míči Macko. Ten uchvátil diváky svojí individuální akcí, kdy se dvou obránců zbavil "zidanovkou" a střelou na vzdálenější tyč upravil skóre na 6:2 pro domácí.Za zmínku stojí již jen akce střídajícího Lepšíka, který však ztroskotal na dobře bránícím soupeři a tak se po spoluhráčích dožadoval větší podpory.Utkání se dohráválo v poklidu a tak konečné skóre zůstalo 6:2.
 Tato vysoká výhra je nejlepším pozváním našich fanoušků na první domácí utkání v nové sezóně, které se hraje již tuto sobotu od 17:00 Mezno B : Drachkov!!!